MUZ FM

NEWS

SATISFASHION: Săptămâna modei pret-a-porter de la Paris: Omagiu adus femeii puternice a secolului XXI (GALERIE FOTO)

Pe 1 martie a început săptămâna modei la Paris. Femeia plină de caracter și personalitate a deveni muza unică și totală a modei în prima zi a defilărilor din Săptămâna modei pret-a-porter de la Paris propuse de creatorii Nehera, Léa Peckre și olandeza Liselore Frowjin, în vârstă de doar 24 de ani. Prezentările primelor colecții toamnă/iarnă 2016 au demonstrat că prototipurile modei sunt mereu în schimbare, relatează EFE.

imageResize

Marcând o cotitură care nu s-a mai văzut în ultimele sezoane, designerii au pledat pentru o femeie cu caracter, creativă și puternică, cum a demonstrat foarte tânara Frowjin și firma sa cu același nume. Creatoarea olandeză și-a făcut prezentarea în centrul Rive Gauche parizian, un spațiu diafan în care s-au remarcat fustele tubulare, jachetele stil ‘bomber’ și pantalonii evazați „picior de elefant” în imprimeuri „sauvage”.

Colecția creatoarei olandeze, care a absolvit în urmă cu doi ani, a fost foarte influențată de artă și mai ales de cea pe care a ales-o muza creațiilor sale, regretata sculptoriță și pictorița Niki de St. Phalle, care a murit în 2002. Sculpturile au fost cele care au călăuzit-o pe Frowijn să realizeze materialele și texturile aflate într-o permanentă suprapunere și interpunere.

03021321793004649

O linie dedicată tuturor femeilor puternice care lucrează și emană vitalitate și energie și mai ales care caută originalitatea, a spus tânăra designer. „Simt că trăiesc într-un secol al femeilor, în politică sau în film”, a spus Frowijn, declarându-se emoționată și recunoscătoare echipei care a ajutat-o la organizarea show-ului.

Firma Nehera a vrut în schimb să revoluționeze canoanele frumuseții invitând la defilarea sa femei de toate vârstele, precum Alexis, în vârstă de 60 de ani, care a defilat într-o ținută a mărcii cu părul lung despletit pe spate. Este a doua colecție a designerului Samuel Drira pentru firmă, după ce a fost editor la mai multe reviste și consilier de modă și stilist pentru mărci reputate ca The Row, Hermes sau Hugo Boss.

03021324793196383

Într-o gamă pastelată, Nehera a adus un omagiu feminității cu articole care se suprapun și învăluiesc cu măiestrie trupul. „Am căutat o armonie a culorilor în tonuri de bej, roz, caramel și galben ocru la articolele sale care au avut un aspect fluid grație materialelor din satin și bumbac japonez, cu inserții”, a spus Drira.

În pofida avântului designerilor de a încărca colecțiile cu un semnificat artistic, Drira a făcut apel mai degrabă la universul intim al femeii, lăsând clienta să decidă propriul mesaj în alegerea stilului de a se îmbrăca.

03021325793252165

O altă prezență tânără pe pasarela pariziană a fost franțuzoaica Léa Peckre, care a avut nevoie de doar două culori pentru a impresiona asistența reunită la Palais de Tokyo, templul modernității ales ca scenariu pentru prezentarea colecției sale: albastrul nopții și albul imaculat. Cu acest simbolism, Peckre a recreat atmosfera orei 5 de dimineața, când noaptea se îmbină cu zorii zilei.

O colecție dedicată femeilor energice cu rochii ultrascurte tivite cu volane rebele în timpul zilei, în timp ce seara sunt preferate mantourile masculine purtate pe dedesubt cu rochii lenjerie și în picioare cu pantofi sport pentru a da un aer de comoditate și energie.

Saptamana modei de la Paris se va încheia pe 9 martie.

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns