MUZ FM

NEWS

SATISFASHION: Un show scandalos! Victoria Beckham, criticată pentru „parada scheletelor“

Vedeta a devenit ţinta unui val de proteste, după ce prezentarea ei de la Săptămâna Modei de la New York a inclus modele anorexice.

În 2010, fosta „Spice Girls”, convertită într-un designer de succes, dădea asigurări că ea nu va lucra niciodată cu modele foarte slabe. Însă la ediţia din acest a Săptămânei Modei de la New York, vedeta în vârstă de 41 de ani a făcut exact invers.

Show-ul pe care ea l-a organizat duminică a fost compromis de opţiunea ei pentru modele foarte slabe. Decizia sa a stârnit un val de critici şi le-a reamintit criticilor săi că altdădată era poreclită „Skeletal Spice”.

Victoria Beckham a asistat la prezentare alături de soţ, David Beckham, fiul ei, Brooklyn, în vârstă de 16 ani, şi de buna sa prietenă, şefa revistei Vogue, Anna Wintour, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

Dacă pe podium lucrurile au decurs normal, după încheierea prezentării s-a dezlănţuit „infernul” pe reţelele de socializare, unde vedeta cumulează 15 milioane de admiratori. Sute de utilizatori au atacat-o fără menajamente, cerându-i socoteală pentru că a folosit modele anorexice.

„Un alt show cu schelete”
, a remarcat cineva, în timp ce un alt user a scris: „Nu arătau deloc ca nişte persoane sănătoase”.

Mulţi dintre cei care au comentat prezentarea Victoriei Beckham au fost intrigaţi de alegerea ei de a apela la Peyton Knight, în vârstă de 17 ani, care părea „la limita dezintegrării fizice”. Aceasta a devenit model profesionist încă de la 11 ani şi acum are doar un an mai mult decât limita minimă recomandată de Consiliul Designerilor de Modă din America, notează Daily Mail.

„Trebuie să-i dai ceva de mâncare acestei fete… Te rog, dă-i nişte mâncare”, a implorat-o cineva pe Victoria Beckham. „Iisuse, mai bine puneai un schelet motorizat pe podium şi o eliberai pe această nefericită fată din chinul de a se înfometa pentru o slujbă”, a punctat alt comentator.

543323s

Victoria Beckham a ignorat criticile, postând pe contul ei de Instagram o imagine în care apare alături de Peyton Knight.

372695l-640x0-w-bc0b6fea

Nu este prima oară când vedeta optează pentru modele foarte slabe la prezentările colecţiilor sale, notează Daily Mail. La începutul anului, ea a organizat un show în care tinerele care au urcat pe podium erau, de asemenea, foarte slabe.

În ciuda criticilor din mediul online, Victoria Beckham s-a declarat încântată de participarea la eveniment. „Este o colecţie pentru toate formele şi mărimile – mereu am spus-o, vreau ca femeile să simtă în cea mai bună parte a lor”, a spus ea despre colecţia prezentată la New York Fashion Week.

Victoria Beckham s-a clasat pe locul întâi în topul celor mai buni o sută de antreprenori din Marea Britanie din 2014, într-un clasament realizat de revista britanică de afaceri Management Today. Potrivit acestei publicaţii, brandul de modă Victoria Beckham a avut un profit de 38 de milioane de euro în 2013, notează Mediafax.

Victoria s-a căsătorit cu David Beckham pe 4 iulie 1999, iar cei doi au împreună patru copii: Brooklyn Joseph, Romeo James, Cruz David şi Harper Seven.

Sursa: eva.ro

Lasă un răspuns