MUZ FM

NEWS

Se împlinesc 10 ani de la prezentarea primului iPhone

Primul iPhone a fost prezentat de Steve Jobs la ediţia din 2007 a Macworld, expoziţie dedicată de Apple special propriilor produse, şi era disponibil în versiuni de 4 GB şi 8 GB care costau în Statele Unite 500 de dolari, respectiv 600 de dolari.

Prezentarea oficială nu a coincis şi cu lansarea pe piaţă a produsului. Aceasta a avut loc pe 29 iunie 2007 şi a adus sute de clienţi care au format cozi în jurul magazinelor Apple din Statele Unite.

Prezentat de Steve Jobs sub sloganul „Acesta este doar începutul” drept un dispozitiv 3 în 1 revoluţionar – un telefon, un device ce poate reda şi crea conţinut multimedia şi unul ce poate fi folosit pentru accesarea internetului – primul iPhone era construit din aluminiu şi avea spatele din plastic.

Pentru utilizator, pe de altă parte, cea mai mare noutate ce-l diferenţia de smartphone-urile de până atunci era că, datorită ecranului capacitiv, a fost primul smartphone care, în loc de stylus, putea fi folosit cu degetul, având interfaţa optimizată în acest sens.

iPhone şi smartphone-urile care i-au călcat mai apoi pe urme au decimat o serie întreagă de industrii adiacente. Datorită numeroaselor funcţii pe care smartphone-ul modern, aşa cum a fost închipuit de Steve Jobs, le îndeplineşte, au fost afectate produse precum player-ele MP3 sau camerele foto compacte.

iPhone-ul rămâne cel mai important produs pentru Apple şi „o parte esenţial din viaţa utilizatorilor”, cum spune şeful actual al companiei, Tim Cook, într-un mesaj aniversar. Tot acesta promite că „ce-i mai bună abia urmează” pentru iPhone şi utilizatorii săi.

Lasă un răspuns