MUZ FM

NEWS

Shakira, implicată într-un SCANDAL de PLAGIAT. Hitul „Loca”, copie ilegală a unei PIESE VECHI. Ce a DECIS INSTANŢA

Shakira este implicată într-un scandal de proporţii. Piesa „Loca”, unul dintre hit-urile cântăreței columbiene, lansat în 2010, este copia ilegală a unei melodii compuse de un muzician dominican în 1998, a apreciat un judecător newyorkez, în cadrul unui proces pentru încălcarea drepturilor de autor.

Mayimba Music, ce deține drepturile pentru cântecele cântărețului și compozitorului dominican Ramon Arias Vasquez (Arias), a depus plângere în 2012 împotriva casei Sony pentru încălcarea drepturilor de autor.

La procesul derulat în New York, Arias a declarat că a scris piesa ‘Loca con su Tiguere’ între 1996 și 1998 și chiar a cântat-o în cadrul unei audieri la tribunal. Cântecul a fost înregistrat în acea perioadă pe o casetă, prezentată la proces.

Potrivit unei motivări de 40 de pagini, judecătorul federal Alvin Helelrstein a decist miercuri că ‘Loca’ este o „copie ilegală” a piesei lui Arias.

‘Următoarea etapă în acest dosar este de a determina dacă casa Mayimba are dreptul la despăgubiri’, a mai spus judecătorul citat de AFP.

Sursa:Libertatea.ro