MUZ FM

NEWS

Shakira si plagiatul: instanta a decis!

Dupa ce anul trecut Shakira a fost acuzata de plagiat, procesul in care a fost tarata cantareata, impreuna cu casa ei de discuri, a luat o cu totul alta turnura. Ce a decis instanta?

In 2014 un judecator a hotarata ca melodia Loca a Shakirei era un plagiat dupa Ramon Arias Vasque si a sa piesa Loca con su tiguere, pe care acesta ar fi scris-o cu mult inainte ca single-ul columbiencei sa devina hit. Insa casa de discuri a Shakirei a adus noi probe. Mai mult, a dovedit ca acea caseta in baza careia s-a luat decizia initiala este falsa si nu a fost inregistrata in 1998, asa cum a zis dominicanul. Drept rezultat, procesul de plagiat si plata datoriilor pentru incalcarea drepturilor de autor este invalid.

Evident, reprezentatii Sony au declarat in numele artistilor lor, El Cata si Shakira, ca sunt incantati de decizie. In schimb, reprezentatii Mayimba Records, cei care se ocupa de dominicanul Ramon Arias Vasque nu au facut nici un comentariu. Astfel, dupa ce procesul a fost prima oara intentat in 2012 si o decizie a fost luata anul trecut, in 2015 aflam ca lucrurile stau cu totul altfel.

Nu e prima oara cand diversi cantareti incearca sa faca bani de pe urma hiturilor. Kanye West si Jay Z, spre exemplu, sunt acuzati consant de plagiat. Cel mai mare scandal, insa, vine tot de anul trecut, cand Robin Thicke si Pharrell au fost acuzati ca au furat din piesele lui Marvin Gaye. Si in cazul lor procesul continua, iar altii, ca Bruno Mars si Mark Ronson au decis sa crediteze o multime de oameni pe Uptown Funk tocmai pentru a scapa de probleme.

Sursa: urban.ro

Lasă un răspuns