MUZ FM

NEWS

Şi-a supus corpul la cele mai inedite experiențe! Vezi ce a făcut Christian Bale de dragul artei – FOTO

Actoria nu este nici pe departe o artă atât de simplistă, pe care o poate practica oricine. Pentru un rol cu adevărat reușit, actorii muncesc din greu pentru a-l înțelege, pentru a ajunge să se identifice cu personajul. Există, însă, un actor pentru care nu există limite când vine vorba de a intra în pielea personajului.

Numele lui este Christian Bale (43 de ani), iar el ia această expresie foarte în serios. Bale este unul dintre actorii care și-a supus propriul corp la cele mai năstrușnice provocări, de dragul celebrelor roluri pe care le-a jucat. De la exerciții de forță extrem de intense, în sala de fitness, pentru a-și pompa mușchii, până la a se îngrășa sau a se înfometa pentru a slăbi pânce arăta ca un schelet viu, Christian Bale nu s-a dat niciodată la o parte din fața acestor provocări.

El și-a început cariera în actorie încă din anii 1980, când marele regizor Teven Spielberg l-a făcut celebru prin filmul „Empire of the Sun”. Spielberg a remarcat încă de atunci talentul și determinarea lui Bale și a mărturisit într-un interviu că acest tânăr actor nu încetează niciodată să-l impresioneze, ceea ce este un lucru cu adevărat fantastic, având în vedere că vorbim despre unul dintre cei mai mari și mai exigenți regizori din lume.

Ceea ce-l face pe Christian Bale atât de special, în rândurl celor mai buni actori ai momentului, este faptul că are curajul de-ași expune corpul la cele mai mari riscuri, ceea ce-i conferă un plus de autenticitate în rolurile pe care le joacă. Pentru filmul „American Psycho” (2000), actorul a tras din greu de fiare pentru a-și modela corpul suficient de bine, cât să se potrivească personajului, un criminal în serie de pe Wall Street, ale cărui exigențe cereau un program de antrenament și de alimentație foarte strict: „Nu am sărit peste niciun fel de mâncare. Consumam doar proteine, niciun pic de zahăr, doar grăsimi benefice și puțini carbohidrați”, a mărturisit actorul.

De departe, cel mai șocant rol pe care l-a avut a fost cel al personajului Trevor Reznik, din filmul „The Machinist” (2004), rol pentru care a trebuit să slăbească aproape 30 de kilograme (ceea ce a însemnat 33% din totalul greutății sale). Bale a fost nevoit să se înfometeze la propriu. Timp de patru luni, nu mânca decât o conservă cu ton și un măr pe zi. Tehnic vorbind, a trăit la limita supraviețuirii. „Nu mi-a trecut prin minte că ar fi putut exista o altă cale.” Nu a ținut cont nici măcar de sfatul nutriționiștilor și al medicilor. A preferat să-și riște viața, de dragul artei.

După filmul „The Machinist”, a urmat celebrul „Batman”, iar dacă i-ar fi spus cuiva că urmează să interpreteze rolul unuia dintre cei mai puternici supereroi din universul DC Comics, cu siguranță nu l-ar fi crezut. Cui i-ar fi trecut prin minte că slăbănogul Bale, care abia își revenea după rolul rahiticului personaj din „Mașinistul”, urma să interpreteze rolul lui Batman. Și totuși, a reușit! Au urmat apoi roluri mult mai incitante, pentru care a trebuit să se îngrașe. a pus zeci de kilograme de grăsime pentru filmele „Backseat” și „American Hustle”.

Christian Bale nu este un actor care iese mereu în evidență în lumea mondenă, dar cu siguranță s-a făcut remarcat prin profesionalismul cu care practică actoria, iar din acest motiv, este și unul dintre cei mai căutați artiști de regizori…și unul dintre cei mai bine plătiți.

________________________________________________
Hai să fim prieteni pe Facebook!  LIKE pe Muz FM! Ne găseşti pe Instagram.

Vrei şi mai mult? Suntem şi pe Twitter.
________________________________________________

Sursa:click.ro

 

Lasă un răspuns