MUZ FM

NEWS

Sony a lansat o nouă versiune a căţelului-robot Aibo

Spre deosebire de prima versiune, noul Aibo arata mai putin agresiv si aduce mai mult cu un caine prietenos care poate atrage afectiunea copiilor. In fapt, producatorul sustine ca acesta poate crea o legatura emotionala cu membrii familiei.

Aibo se poate deplasa fără a fi trădat de stângăcia unui robot, corpul cu 22 axe de mobilitate fiind controlat în cel mai mic de taliu de un sistem computerizat. Ochii prevăzuţi cu ecrane OLED sunt controlaţi în tandem cu mişcările corpului, având un rol esenţial pentru nuanţarea gesturilor exprimate şi stabilirea unei legături emoţionale membrii familiei.

Conform celor de la Sony, comportamentul câinelui-robot este adaptabil, acesta putând înţelege ce-i face fericiţi pe stăpâni şi învăţând în timp mediul în care trăieşte.

Pe lângă preţul de 1.739 de dolari, viitorii posesori ai noului Aibo mai pot plăti un abonament lunar de 26 de dolari dacă doresc să aibă acces la o serie de facilităţi, precum backup automat şi acces la conexiunile wireless şi LTE cu care este dotat câinele-robot.

Aibo va fi disponibil în Japonia începand cu 11 ianuarie 2018, neexistând deocamdată planuri pentru comercializarea pe căi oficiale în alte ţări.

_________________________________________________________________________

Hai să fim prieteni pe Facebook!  LIKE pe Muz FM! Ne găseşti pe Instagram.

Vrei şi mai mult? Suntem şi pe Twitter.

_________________________________________________________________________

Sursa: go4it.ro

Lasă un răspuns