MUZ FM

NEWS

Starul „Prison Break”, Wentworth Miller, A RECUNOSCUT CĂ ESTE HOMOSEXUAL!

wentworth-miller-wallpaper

Serialul „Prison Break” a înregistrat un succes uriaş, milioane de oameni urmărind cu sufletul la gură aventurile palpitante ale lui Michael Scofield. Actorul Wentworth Miller a reuşit însă să capteze toată atenţia cu viaţa lui personală, iar anunţul că este homosexual a aruncat presa în aer.

 

Wentworth Miller a dezvăluit că este gay, miercuri, într-o scrisoare deschisă, în care a refuzat totodată invitaţia de a participa la un festival de film în Rusia.

Wentworth Miller, în vârstă de 41 de ani, a refuzat invitaţia de a participa la Festivalul Internaţional de Film de la Sankt Petersburg, în calitate de invitat de onoare, într-o scrisoare publicată pe site-ul grupului GLAAD, o organizaţie care promovează drepturile persoanelor gay şi care monitorizează felul în care sunt reprezentate în mass-media persoanele gay, lesbiene, bisexuale şi transgender.

„Vă mulţumesc pentru invitaţia dumneavoastră. În calitatea unei persoane care a vizitat deja Rusia în trecut şi care poate totodată să afirme că are într-un anumit grad o origine rusă, aş fi foarte fericit să accept. Şi, totuşi, în calitate de bărbat gay, trebuie să refuz”, a declarat Miller în această scrisoare.

Actorul spune că a fost „profund tulburat de actuala atitudine faţă de bărbaţii şi femeile gay şi de felul în care sunt trataţi aceştia de către Guvernul Rusiei” şi că nu doreşte să participe la un festival într-o ţară în care „persoanelor ca el le este negat în mod sistematic dreptul fundamental de a trăi şi de a iubi în mod deschis”.

Parlamentul Rusiei a interzis răspândirea „propagandei gay” în rândul minorilor printr-o lege votată în luna iunie. Această lege, care impune, printre altele, amendarea persoanelor care organizează marşuri pentru a promova drepturile comunităţii gay, a fost condamnată pe plan internaţional.

 

A fost ales pe ultima sută de metri

 

Wentworth Miller a fost o alegere de ultim moment pentru „Prison Break” şi a început filmările la o săptămână după ce a fost la audiţii. Una din principalele atracţii ale personajului său a fost corpul pe care îşi tatuase planul de evadare din închisoare. Actorul petrecea în medie 4 ore pe zi pentru a fi pictat pe aproape jumătate din corp, iar tatuajul său a sedus mii de fani. Creat de artistul Tom Berg, tatuajul ar fi necesitat 4 ani de muncă şi cam 20.000 de dolari pentru a putea fi făcut în realitate.

După rolul din „Prison Break”, Wentworth Miller a apărut în câte un episod din „Law and Order: Special Victims Unit”, „House MD” şi „Young Justice: Invasion”, dar şi în filmele „Resident Evil: Afterlife” (2010), „The Loft” (2012) şi „Resident Evil: Retribution” (2012), apoi şi-a îndreptat cariera către scenografie.

 

Wentworth Miller, interpretul personajului Michael Scofield în serialul „Prison Break”, din 2005 până în 2009, s-a orientat în ultima vreme către scris şi semnează scenariul pentru thrillerul dark din acest an „Stoker”, în care rolul principal este jucat de Nicole Kidman.

 

Lasă un răspuns