MUZ FM

NEWS

STUDIU: Banii pot cumpăra fericirea

Venitul anual ideal pentru o viaţă bună este de circa 95.000 de dolari, susţin oamenii de ştiinţă americani, care au avertizat, însă, că orice sumă care depăşeşte această valoare aduce nefericire.

Echipa de cercetători de la Universitatea Purdue din Statele Unite a constatat că un venit anual cuprins între 54-60.000 de dolari oferă bunăstare emoţională. Suma maximă pe care o persoană ar trebui să o câştige pentru a fi fericită este de 95.000 de dolari pe an. Dacă vor câştiga mai mulţi bani, oamenii se pot concentra în întregime pe bunuri materiale şi pot fi nefericiţi. Suma variază în diverse colţuri ale lumii, fiind mai mare în ţările mai bogate.

Cercetătorii au folosit date dintr-un studiu global Gallup, care a implicat peste 1,7 milioane de oameni din 164 de state. Echipa a constatat că există o valoare optimă a venitului care face ca o persoană să fie fericită. „Poate fi surprinzător, deoarece ni se tot repetă că nu există niciun plafon atunci când vine vorba de preţul fericirii. Se pare că există, totuşi, unul”, a declarat Andrew Jebb, coordonatorul studiului.

_______________________________
Hai să fim prieteni pe Facebook!  LIKE pe Muz FM! Ne găseşti pe Instagram.

Vrei şi mai mult? Suntem şi pe Twitter.
_______________________________

Sursa: descopera.ro

Lasă un răspuns