MUZ FM

NEWS

STUDIU:Separarea de smartphone ți-ar putea provoca anxietate

O echipă de la Eotvos Lorand University, din Ungaria, arată că a nu avea un smartphone la îndemână poate deveni o cauză reală de stres pentru tineri.

Cercetătorii au efectuat un studiu în care au monitorizat ritmul cardiac al unui grup de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani, în timp ce aceștia au fost nevoiți să rezolve o serie de probleme de matematică și puzzle-uri pe calculatoare. Jumătate dintre aceștia au avut smartphone-urile alături, iar restul le-au avut confiscate și puse într-un dulap încuiat.

Cercetătorii au descoperit că cei care nu au avut device-urile la îndemână au avut un ritm cardiac mai inconsistent în timpul pauzelor dintre activități, erau mai predispuși să stea în zona în care se afla smartphone-ul încuiat și afișau un comportament ce indica stresul, scărpinându-și fața fiind agitați, relatează digitaltrends.com.

Echipa arată că anxietatea își are originile din lipsa siguranței, iar smartphone-urile pot fi folosite pentru a înlocui interacțiunea socială directă când aceasta lipsește sau când este
descurajatoare.

Se estimează că frica de separare față de smartphone afectează patru din cinci tineri, iar într-o lume din ce în ce mai conectată digital, este greu de imaginat un mod în care această anxietate ar putea fi diminuată.

Sursa: playtech.ro

Lasă un răspuns