Procesoarele sunt sensibile la căldurăceea ce înseamnă că funcţionează mai greu la temperaturi ridicate, încetinind viteza dispozitivului. În plus, căldura poate afecta structura internă a bateriilor. Componentele din interiorul dispozitivelor se pot dilata, astfel încât ecranul va crăpa sau se poate desprinde.

Producătorii dispozitivelor menţionează în general temperaturile optime de operare pe website-ul lor.

Compania Apple are un ghid detaliat, în care explică la ce temperaturi trebuie păstrate aparatele şi ce se poate întâmpla cu acestea dacă sunt expuse unui mediu încins pentru o perioadă îndelungată.

Conform ghidului, dispozitivele iOS nu trebuie ţinute la mai mult de 35 grade Celsius şi trebuie depozitate în spaţii în care temperaturile sunt între -20 şi 45 de grade.

Temperaturile într-o maşină pot atinge peste 38 de grade chiar şi la umbră, conform publicaţiei Gizmodo.

Ghidul oferit de Apple nu este extrem de diferit de sugestiile făcute pentru alte dispozitive, însă este recomandat ca acestea să fie verificate pentru siguranţă.

Majoritatea laptopurilor şi a PC-urilor au diferite sisteme de răcire şi ventilatoare pentru a preveni supraîncălzirea, în timp ce iPhone-urile au mecanisme de siguranţă care îl închid atunci când atinge anumite temperaturi, fie joase sau ridicate.

Este recomandat ca utilizatorii să pornească opţiunea de economisire a bateriei sau să oprească aparatul complet atunci când aparatul este expus la temperaturi extreme.

Dacă dispozitivul trebuie totuși folosit, el trebuie protejat, fie prin înfăşurarea unui prosop în jurul său, fie prin păstrarea acestuia într-o geantă sau la umbră, unde razele de soare nu cad direct.

O altă recomandare de la Apple este să nu folosim gadget-urile la temperaturi ridicate pentru sarcini care pot duce la supraîncălzire, cum este folosirea GPS-ului, jocuri cu grafică mai complexă sau pentru aplicaţii cu Realitate Augmentată.

______________________
Hai să fim prieteni pe Facebook!  LIKE pe Muz FM! Ne găseşti pe Instagram.

Vrei şi mai mult? Suntem şi pe Twitter.
__________________________

Sursa: yoda.ro