MUZ FM

NEWS

Top 15 cele mai frumoase târguri de Crăciun. Unde călătorim în acest an?

Vin fiert, turtă dulce, produse tradiționale, cadouri speciale, colinde, jucării care se transformă în amintiri de neprețuit – sunt elemente pe care le regăsești la orice târg de Crăciun. An de an, orașe de peste tot din lume se întrec în organizarea celor mai frumoase târguri de Crăciun și fiecare dintre ele vine cu propria abordare, așa că poți folosi articolul nostru drept ghid pentru a bifa toate târgurile de sărbători care merită vizitate.

Originea târgurilor de Crăciun
Târgurile de Crăciun sunt originare din Austria și Germania și au început să fie organizate în secolul 13. În Viena, de exemplu, ele se organizează încă din anul 1294, iar în Frankfurt, Germania, acestea au apărut în anul 1300.

Cele mai cunoscute și spectaculoase târguri de Crăciun
Viena, Praga, Sibiu, Stuttgart, Innsbruck, Cracovia, Tallinn, Riga sau Moscova sunt doar câteva dintre destinațiile favorite ale românilor atunci când vorbim despre târgurile de Crăciun. Organizate în perioada noiembrie – decembrie, deși toate au aceeași tematică, nu seamănă unele cu celelalte, oferind astfel oricărui vizitator o experiență unică, de nerepetat.

Top 15 cele mai populare târguri de Crăciun din Europa
Un top cu cele mai frumoase târguri de Crăciun de pe Bătrânul Continent este greu de făcut, pentru că toate au o frumusețe aparte. Încercăm, însă, să facem o trecere în revista a targurilor din Europa care merită să ajungă pe lista ta de călătorii.

1. Advent Zagreb, Târgul de Crăciun din Croația
26 noiembrie – 7 ianuarie
Ce este interesant la Târgul de Crăciun din Zagreb e faptul că, deși este organizat de mai puțin de 10 ani, atrage prin programele tematice care au loc pe străzile și piețele din jurul centrului istoric al orașului. Amenajările și evenimentele din Parcul Zrinjevac, Piață Jelacic și străzile adiacente, transformă Zagrebul într-un tărâm al distracției atât pentru cei mici, cât și pentru cei mai mari.

2. Christkindelsmarik, Târgul de Crăciun din Strasbourg
27 noiembrie – 24 decembrie
Organizat pentru prima oară în 1570, Târgul de Crăciun din Strasbourg este cel mai vechi din Franța și unul dintre cele mai populare din Europa. Vizitatorii se pot bucură de peste 300 de căsuțe în 12 locații diferite din oraș, majoritatea aflându-se în jurul catedralei gotice. Sunt peste 2 milioane de vizitatori în fiecare an la Târgul de Crăciun din Strasbourg. Poți cumpără decorații tradiționale, mâncăruri specifice Alsaciei, poți vizită târgul de cărți și gustă covrigii sau turtă dulce realizați după rețeta franțuzească. În Place Kleber se află și atracția turiștilor: un brad imens și parcă mai spectaculos de la an la an. Mulți turiști lasă cadouri sub bradul de Crăciun pentru cei aflați în nevoie.

3. Târgul de Crăciun din Colmar, Franța
24 noiembrie – 30 decembrie
Colmar este o localitate aflată foarte aproape de granița cu Elveția și Germania. Cinci piețe din centrul istoric sunt amenajate iarnă și reprezintă Târgul de Crăciun: Piață Dominicanilor, Piață Rapp, Piață Jeanne d’Arc, Piață Vechii Vămi și Piață celor Șase Munți Negri. Vizitatorii se pot bucură de produse locale, cum ar fi vinurile și băuturile spirtoase alsaciene, dulciuri, ceramică, bijuterii handmade. În plus, atmosfera se transformă în una de basm, grație grupurilor de coristi din fiecare dintre cele cinci piețe.

4. Aachen Christmas Market, Târgul de Crăciun din Aachen, Germania
25 noiembrie – 30 decembrie
În fiecare an, la , piețele din jurul catedralei orașului și din jurul primăriei se transformă într-un paradis de lumini și de culori, de sunete și mirosuri specifice Crăciunului. Cei mici au propria distracție în Aachen – pot vorbi cu Moș Crăciun, el așteptându-i cu brațele deschise pe copiii cuminți, care abia așteaptă să-și găsească cadourile sub brad.

5. Vienna Magic of Advent, Târgul de crăciun din Viena, Austria
21 noiembrie – 26 decembrie
Viena organizează cele mai frumoase și mai mari Târguri de Crăciun din Europa, cu o mulțime de festivaluri găzduite în marile piețe. Cel mai romantic Târg de Crăciun vienez, recomandat în special pentru cupluri, este organizat în față palatului Schonbrunn. Fațada palatului este iluminată și oferă un cadru impresionant pentru cele 60 de căsuțe unde găsești, printre altele, mâncăruri tradiționale, dar și delicatese precum căpșuni trase în ciocolată, turtă dulce și prăjituri.

6. Târgul de Crăciun din Dresda, Germania
27 noiembrie – 26 decembrie
Târgul de Crăciun din Dresda sau Striezelmark este cel mai vechi Târg de Crăciun din Europa, având aproximativ 600 de ani. Prima dată s-a deschis în anul 1434. Este renumit mai ales pentru că, în fiecare an, la deschidere, se face un cozonac uriaș cu stafide și rom, care se împarte tuturor participanților. Copiii sunt cei mai fascinați de Târgul de Crăciun din Dresda, pentru că poți cumpără o mulțime de jucării confecionate manual din lemn, renumite pe plan mondial. În plus, poți află secretele modelării martipanului, pentru aceia pasionați de prăjituri.

7. Târgul de Crăciun din Tallinn, Estonia
28 noiembrie – 7 ianuarie
Târgul de Crăciun din Tallinn adună anual peste 200.000 de vizitatori. Ia sfârșit după prima săptămâna a lunii ianuarie, pentru că Biserica Ortodoxă Rusă sărbătorește Crăciunul pe dată de 7 ianuarie, pe rit vechi. Târgul de Crăciun are loc în vechea Piață a Primăriei, unde se vând obiecte de artizanat, vin fiert, varză murată, ciocolată caldă și unde vizitatorii pot să vadă sculpturi imense de gheață, dar și un brad ornamentat special.

8. Târgul de Crăciun din Veneția, Italia
29 noiembrie – 23 decembrie
Veneția este în sine o destinație de vis pentru aceia care adoră să călătorească, dar să se și relaxeze. Târgul de Crăciun are loc în Campo Santa Stefano, iar în căsuțele de acolo și cei mici, dar și cei mai mari se pot bucură de o mulțime de suveniruri, obiecte artizanale, specialități culinare locale precum nuga cu migdale sau panettone cu fructe, păpuși handmade și multe altele. Și totul într-o atmosfera de poveste.

9. Târgul de Crăciun din Praga, Cehia
26 noiembrie – 4 ianuarie
Târgul de Crăciun din Praga e faimos, datorită ornamentelor unice, prăjiturilor tradiționale și fetelor de masă interesante. Târgul de Crăciun este deseori comparat că frumusețe cu cel din Viena. Singură diferența este că cel din Cehia se încheie la începutul lunii ianuarie. Standurile cu suveniruri sau cele cu mâncare și cu băutură sunt cele mai des întâlnite în Praga. Puteți gustă produse de patiserie tradiționale, precum trdlo sau savarak (vin fiert).

10. Târgul de Crăciun din Budapesta, Ungaria
25 noiembrie – 1 ianuarie
Târgul de Crăciun din Budapesta se organizează de mai puțin timp, însă asta nu însemna că nu este spectaculos. În cele peste 100 de căsuțe de lemn se comercializează doar produse artizanale tradiționale și decorațiuni de Crăciun, realizate din materiale naturale. E și cea mai apropiată destinație pentru românii care vor să viziteze un Târg de Crăciun din străinătate.

11. Târgul de Crăciun din Bruxelles, Belgia
29 noiembrie – 5 ianuarie
Târgul de Crăciun din Bruxelles are loc în piață centrală, Grand Place. Turiștii pot găși multe atracții, iar tarabele sunt pline de bunătăți, de la tradiționalele băuturi si până la ciocolată belgiană, atât de gustoasă! Un lucru interesant la Târgul de Crăciun din Bruxelles este că turiștii pot urcă în roată gigant plasată în piață centrală, pentru o priveliște de neuitat: 55 de metri de la sol, în schimbul a 7 euro de persoană. Un patinoar imens este deschis toată ziua pentru turiștii care vor să se distreze alături de cei mici.

12. Târgul de Crăciun din Graz, Austria
18 noiembrie – 24 decembrie
Ce e interesant la Târgul de Crăciun din Graz este acela că au loc o mulțime de proiecte caritabile în cadrul acestuia. Astfel, cei mici pot învață despre cât de nobil este să îi ajuți pe cei din jur, asta într-o atmosfera foarte frumoasă, plină de tradiții și mâncăruri specifice. În față Primăriei din Graz se află un brad imens, decorat în fiecare an spectaculos.

14. Târgul de Crăciun din Leipzig, Germania
24 noiembrie – 23 decembrie
Târgul de Crăciun din Leipzig a fost organizat pentru prima dată acum 500 de ani. Are peste 250 de căsuțe decorate în mod original și e considerat a fi cel mai frumos târg din Germania. În centrul pieței din Leipzig se află un brad înalt de 20 de metri, iar turiștii pot să vadă o priveliște unică deasupra orașului, într-o roată mare, din Augustusplatz. Delicatesele culinare sunt variate: de la pretzels, la vin cu mirodenii specifice și punch făcut din vin roșu și rom aprins.

15. Târgul de Crăciun din Manchester, Anglia
24 noiembrie – 24 decembrie
Târgul de Crăciun din Manchester este cel mai mare și cel mai original târg de Crăciun din Anglia. A fost primul Târg de Crăciun din Regatul Unit și a ajuns până în prezent la peste 9 milioane de vizitatori, anual. Turiștii sunt așteptați în Manchester cu peste 300 de standuri cu preparate tradiționale, băuturi din toată lumea și o mulțime de suveniruri. Pe lângă cumpărături, turiștii care vizitează Târgul de Crăciun din Manchester au parte de diverse spectacole stradale, asta spre deliciul copiilor, dar și de un parc de distracții.

Unde ai ales să mergi în acest an?? 🙂 

_____________________

Hai să fim prieteni pe Facebook!  LIKE pe Muz FM! Ne găseşti pe Instagram.

Vrei şi mai mult? Suntem şi pe Twitter.
__________________________

Sursa: concediu.com

 

Lasă un răspuns