MUZ FM

NEWS

TOP CINEMA „Rogue One: A Star Wars story” domină autoritar box-office-ul nord-american

Primul spin-off al seriei „Star Wars”, „Rogue One: A Star Wars story”, a reușit cel de-al treilea cel mai bun start din acest an la box-office-ul nord-american, „pulverizându-și” concurenții, conform cifrelor preliminare publicate de compania Exhibitor Relations duminică și citate de AFP.

Acest prim episod inspirat de saga intergalactică — din care lipsesc legendarele personaje Luke Skywalker, Han Solo și Prințesa Leia — prezintă misiunea unui comando al Rebeliunii pentru a recupera planurile Stelei Morții (Death Star), arma de distrugere a Imperiului. Povestea se plasează înainte de primul episod lansat în 1977, „Star Wars: A New Hope”.

Îndelung așteptat de fanii din toată lumea, acest prim spin-off inspirat din seria „Star Wars”, în regia lui Gareth Edwards, a obținut 155 milioane de dolari pentru primul său weekend în cinematografe.

Potrivit cifrelor oferite de Disney, „Rogue One” a avut deja încasări deja de peste 290 de milioane de dolari la nivel mondial, deși nu a fost lansat încă în Coreea de Sud (28 decembrie) sau pe imensa piață chineză (6 ianuarie).

Poziția a doua în această săptămână este ocupată de filmul de animație „Moana” (Vaiana), cu 11,7 milioane încasate și 161,9 de milioane în total, după patru săptămâni de proiecții în cinematografe. Pelicula, în regia lui John Musker și a lui Ron Clements, prezintă aventurile unei prințese polineziene în apele Pacificului în compania semizeului Maui.

Pe locul al treilea regăsim comedia „Office Christmas Party”, cu Jennifer Aniston, Jason Bateman și Olivia Munn în rolurile principale, care obține 8,4 de milioane de dolari după acest weekend și 31,5 milioane în două săptâmâni de prezență pe ecrane.

„Collateral Beauty”, un film despre un publicitar strălucit care se afundă în depresie după o tragedie, se află în acest clasament pe poziția a patra cu 7 milioane de dolari încasări după primul weekend în cinematografe. Filmul beneficiază de o distribuție de excepție, cu Will Smith, Kate Winslet, Keira Knightley, Edward Norton și Helen Mirren în rolurile principale.

„Fantastic Beasts and Where to Find Them”, după un scenariu al autoarei seriei „Harry Potter” J.K. Rowling, cade pe locul al cincilea, cu încasări de 5 milioane de dolari și un total de 207,7 milioane de dolari în cinci săptămâni de la lansare.

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns