MUZ FM

NEWS

Topul celebrităţilor decedate cu cele mai mari venituri

Michael Jackson, care a murit în 2009, a câştigat în ultimul an 140 de milioane de dolari şi s-a clasat pe locul întâi în topul Forbes al celor mai profitabile celebrităţi decedate, transmite Reuters.

Pe locul al doilea al topului Forbes se află cântăreţul Elvis Presley, decedat în 1977, care în ultimul an a generat venituri de 55 de milioane de dolari.

Charles Schulz, creatorul benzii desenate „Peanuts” şi un cunoscut caricaturist, se află pe locul al treilea în topul Forbes, cu venituri generate în ultimul an de 40 de milioane de dolari, la 14 ani de la moartea sa.

Topul de anul acesta este completat de Elizabeth Taylor, care a murit în 2011, şi se află pe locul al patrulea al clasamentului, cu venituri de 25 de milioane de dolari în ultimul an.
Cântăreţul reggae Bob Marley, care a decedat în 1981, se află pe poziţia a cincea, cu 20 de milioane de dolari.

Actriţa Marilyn Monroe, care a murit în 1962 în urma unei supradoze de droguri, se află pe poziţia a şasea a topului, cu venituri de 17 milioane de dolari, fiind urmată de John Lennon, asasinat în 1980, cuare a avut în ultimul an venituri de 12 milioane de dolari.
Pe locul al optulea se află Albert Einstein, cu venituri generate în valoare de 11 milioane de dolari. Savantul a murit în 1955, din cauze naturale.

Scriitorul Theodor Geisel se află pe locul al nouălea, cu venituri de 9 milioane de dolari, iar locul al zecelea este ocupat de actorul Bruce Lee, care a murit în 1973, la vârsta de 32 de ani. Lee a avut venituri de 9 milioane de dolari în ultimul an.

Editorii Forbes au realizat topul în urma discuţiilor cu administratorii moştenirilor lăsate de vedete, cu avocaţi şi administratori ai licenţelor deţinute de celebrităţi, şi a analizării veniturilor obţinute în perioada octombrie 2013 – octombrie 2014