MUZ FM

NEWS

TRADIȚII DE ANUL NOU. Ce trebuie să faci ca să-ți meargă bine tot anul

A început numărătoarea inversă pentru cât a mai rămas din anul acesta, aşa că trebuie să ştiţi din timp ce trebuie să faceţi şi ce nu în seara de Revelion.

Conform tradiţiei populare, dacă în noaptea dintre ani va fi lună plină, Anul Nou va fi unul spornic, iar dacă cerul va fi senin, va fi un an secetos.

Pe masa de Anul Nou este bine să se găsească preparate din porc (deoarece acest animal „merge tot înainte”, adică râmă pentru a-şi găsi hrana), dar şi carne de gâscă sau de raţă, pentru că aceste păsări sunt „grase şi aşezate”, aşa cum trebuie să fie rostul gospodăriei. Este recomandat a nu se consuma carne de găină. Bineînţeles, pe 1 ianuarie se spune că nu este bine să dormiţi, ca să nu fiţi moţăiţi tot timpul anului.

De asemenea, nu trebuie împrumutaţi bani, dar nici luaţi cu împrumut, deoarece acest lucru este aducător de sărăcie. Se mai crede că este bine a chefui şi a strănuta, pentru a fi voioşi şi sănătoşi tot anul.

Înainte de toate, însă, nu uitaţi de celebrul sărut de la miezul nopţii cu persoana iubită, care a devenit deja o tradiţie celebră de Anul Nou. Alţii sunt de părere că de Revelion ar trebui să consumăm şi preparate din peşte.

O tradiţie spaniolă spune că ar trebui să mâncăm 12 boabe de struguri exact la miezul nopţii dacă vrem să avem parte de 12 luni de fericire. Şi pentru a fi veseli tot anul, este bine ca în această zi „să puneţi gând bun la toate”, să nu vă supăraţi şi să nu vă certaţi cu nimeni.

________________________________________________
Hai să fim prieteni pe Facebook!  LIKE pe Muz FM! Ne găseşti pe Instagram.

Vrei şi mai mult? Suntem şi pe Twitter.
________________________________________________

Sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns