MUZ FM

NEWS

„Un bărbat în rochie” pe covorul roşu

Ediția cu numărul 91 a Premiilor Oscar a adunat crema Hollywood-ului. Starurile s-au întrecut în ținute spectaculoase, dar printre cele care au lăsat lumea fără aer, au existat și câteva vestimentații de-a dreptul neinspirate.

Dress code-ul galei impus a fost ”black tie”, ceea ce însemană că starurile au fost obligate să poarte costum sau frac de culoare neagră pentru bărbați și o rochie de bal pentru femei. De-a lungul vremii, celebritățile care au pășit pe covorul roșu s-au abătut adesea de la codul vestimentar, astfel că negru a fost înlocuit cu altă culoare, iar rochiile fastuase au fost substituite cu…costume.

Acesta este și cazul lui Billy Porter. Actorul a uimit asistența și a demonstrat că nu s-a jucat pe covorul roșu de la Oscar. Starul din serialele Pose și American Horror Story a venit și a rupt gura târgului într-o rochie frac concepută de Christian Siriano. Vestimentația avea cusături de mătase, mâneci albe, cravată neagră și o fustă voluminoasă care să îi păstreze ținuta.

Cât despre motivele care l-au făcut pe actor să aleagă o asemenea ținută extravagantă, acesta a explicat totul pentru Vogue:

„Datorită rolului din serialul musical «Pose» sunt invitat la gale importante şi am şansa de a transmite un mesaj prin intermediul hainelor. Scopul meu este să fiu o piesă de artă politică de fiecare dată când apar în public. Să contest aşteptările oamenilor, să îi provoc. Ce înseamnă masculiniatea de fapt? Femeile apar tot timpul în pantaloni, dar în momentul în care un bărbat poartă o rochie se despart mările. Am vrut să mă joc cu ideile de feminine şi masculin. Cred că este o apariţie interesantă pentru că nu sunt un travestit, sunt doar un bărbat în rochie“.

_____________________

Hai să fim prieteni pe Facebook!  LIKE pe Muz FM! Ne găseşti pe Instagram.

Vrei şi mai mult? Suntem şi pe Twitter.
__________________________

Sursa: stirimondene.ro

 

Lasă un răspuns