MUZ FM

NEWS

Veste tristă pentru fanii muzicii rock. Solistul Chris Cornell a murit

Fanii muzicii rock şi nu numai au fost luaţi prin surprindere astăzi, când a venit vestea morţii lui Chris Cornell. Solistul trupelor Audioslave şi Radiohead, pionier al genului grunge, a murit aseară, după un concert pe care trupa l-a susţinut la Detroit.

Lider al trupei Soundgarden, el a pus bazele trupei, alături de chitaristul Kim Thyail şi bassistul Hiro Yamamoto în 1984. În 1988, trupa semna un contract cu un label major, fiind primii din acest gen muzical ce reuşeau această performanţă şi au pavat astfel drumul pentru nume ca Nirvana, Pearl Jam sau Alice in Chains.

Mai târziu, Chris Cornell a înfiiţat Audioslave, alături de om Morello, Tim Commerford şi Brad Wilk, iar în 2007 a părăsit grupul pentru a se concentra pe cariera solo, pentru ca în 2010, trupa să se reunească. Solistul nu a stat departe de droguri şi alcool, aşa că în 2003 a ajuns la reabilitare, povestind despre problemele pe care le-a întâmpinat de-a lungul timpului cu adicţiile sale şi cum i-au afectat viaţa. Moartea sa a fost bruscă şi neaşteptată, după cum au spus chiar reprezentanţii săi, iar familia aşteaptă răspunsul medicilor patologi în privinţa cauzei morţii.

Sursa: urban.ro

Lasă un răspuns