MUZ FM

NEWS

Vine, vine Halloween!

În paşi grăbiţi şi fioroşi se apropie unde dintre cele mai aşteptate sărbători ale toamnei, Halloween.
Denumirea de Halloween este, de fapt, o prescurtare de la denumirea iniţială de All-hallow-even. Aceasta nu este singura denumire a sărbătorii, ci, pe parcursul anilor, au apărut numeroase alte. All Hallow’s Eve, Lamswool, Samhain, Summer’s End sau Snap-Apple Night sunt doar câteva din ele.

Cu această ocazie, Muz Fm te delectează cu cele mai noi, cele mai îngrozitoare personaje inspirate din filmele horror şi filme fantastice pentru costumul tău de Halloween, dar şi curiozităţi despre această sărbătoare pe care nu le ştiai pînă acum!

3, 2, 1… BOO!

Apropo, ştiai că:

Deşi este sărbătorită cu mare fast în State, se crede că, la origine, Halloween este o sărbătoare irlandeză.

… a spus cineva Avatar? 🙂

un alt fel de Captain America :))

↠ @ariananicolexo ↞ More

MEOW!
Ştiai că… “Trick or treat” provine, de fapt, dintr-o sărbătoare celtică străveche. Oamenii obişnuiau să pregătească coşuri cu dulciuri pentru a potoli foamea spiritelor care rătăceau în seara de Samhain.

Unele adăposturi de animale din SUA nu permit adoptarea pisicilor negre în ziua de Halloween, datorită fricii că acestea ar putea fi sacrificate ritualic.

Mrs. Skeleton, WELCOME! 

Trebuie să ştii! Un sfert din toate bomboanele lumii sunt vândute în noaptea de Halloween. Numai americanii cumpără circa 9 milioane de kilograme de bomboane cu ocazia fiecărui Halloween.

Cuvântul englezesc pentru vrăjitoare, „Witch”, provine din arhaismul wicce, care însemna femeie înțeleaptă. Wiccanii aveau o întreagă religie, în care se foloseau de diferite ritualuri de magie. Aceștia făceau astfel de ritualuri în noaptea de Halloween.

DOUBLE FACED, WOW!

Good to know! Există persoane care au o fobie de această sărbătoare. Frica acestora se numește Samhainofobie.

Brrrrr… îngrozitor de frumos!


Despre simbolurile Halloween-ului: 
Bufnițele sunt un motiv des întâlnit în decorațiunile de Halloween pentru că în Europa Medievală se credea că acestea sunt vrăjitoare. De acolo vine superstiția că atunci când auzi o bufniță cum cântă, cineva moare.

Ha-ha-ha… Trick or Treat? 🙂

 

Tu ce alegi de Halloween?

_________________________________________________________________________

Hai să fim prieteni pe  Facebook! LIKE pe Muz FM!  Ne găseşti pe Instagram.

Vrei şi mai mult? Suntem şi pe Twitter.

________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns